Meer resultaten voor indisch of indonesisch

indisch of indonesisch
Garoeda Indisch Restaurant.
Mogelijk is het een Indische variant van het Europese banket of een Europese interpretatie van de Indonesische selamatan feestmaaltijd, of een combinatie van de twee. Uit gastvrijheid en om in aanzien te stijgen lieten Europeanen in de koloniale tijd zo veel mogelijk gerechten tegelijk op tafel serveren, dit werd op den duur min of meer gestandaardiseerd en resulteerde in de Rijsttafel.
Indische / Indiase keuken.
Prisma Handwoordenboek Nederlands 2009. bn 1 van, uit, betreffende Indië Azië beoosten de Indus; van gemengd Indonesisch Europese afkomst 2 NN Indonesisch. bn van, uit, betreffende India. Stijlboek NRC Handelsblad 2000, p. Betekenis: van, uit, betreffende, als in India. Trouw Schrijfboek 2006, p. verwijst naar het voormalige Nederlands-Indië, Voor-Indië Brits-Indië, Achter-Indië of West-Indië. Indische mensen en een Indische slaan op mensen van gemengd Indonesisch-Europese afstamming. Een man uit India is een Indiër, een dito vrouw een Indiase. Een man uit India is een Indiër, een dito vrouw een Indiase. Stijlboek VRT 2003, p.121. Indisch heeft een culturele en geografische betekenis. In Nederland serveert een Indisch restaurant Indonesische gerechten.
Indische Nederlanders in het verzet Historisch Nieuwsblad.
Zijn onderzoek naar het Indisch en Indonesisch verzet moet in 2017 uitmonden in een boek en een tentoonstelling in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Hij geeft in mei rondleidingen over het Indisch en Indonesisch verzet in Den Haag. Zie voor meer info: hermankeppy.com.
Ben ik een indo? LARAS.
Trouw Indische cultuur. Het Indische onbenoemd in de opvoeding. Het Indische onbenoemd in de opvoeding. Geplaatst in My story Getagd familie, indisch, indo, indonesisch, indoroots, ontdekken, ontdekkingstocht, roots. Follow on Instagram. The making of a LARAS bag LARAS x my aunt Atiet.
Wat is Indisch.
Al heb je maar een paar druppels Indonesisch, of moet ik zeggen Indisch, bloed dan ben je al Indo. Momenteel hebben we in Nederland ongeveer een half miljoen mensen die zich Indisch of Indo noemen, de meesten doen dat niet want vinden hun afkomst niet interessant genoeg, beter gezegd de gewoonste zaak van de wereld.
Drie generaties Indische roots, iedere generatie geeft wat door 40envoorheteerstmoeder.nl.
Ook al is het niet specifiek Indisch of Indonesisch. Het heeft voor mij wel die uitstraling. Niet alleen het uiterlijk van de tas doet mij aan Indonesië denken. De gedachte van de mensen van Juuty het aspect van scheppen van werkgelegenheid, maar tegelijkertijd denken aan diegenen die niet kunnen werken geeft mij hetzelfde herkenbare, vriendelijke gevoel.
Indisch of Indonesisch De Volkskrant. Deel dit artikel.
Kopiëer de link van het artikel. Indisch of Indonesisch. Eerst maar even wat rechtzetten: bij het recept voor de fregolata bij de aardbeien, vorige week, vergat ik de amandelen uit het ingrediëntenlijstje in het recept op te nemen. Onno Kleyn 27 april 2005, 000.:
Menu Ron Gastrobar Indonesia Streetfood en rijsttafels.
Ga je voor mild, heet of niet normaal heet? Wil je Indisch of Indonesisch eten? Laat je dan verrassen bij restaurant Ron Gastrobar Indonesia! EEN TAFEL VOL. Van sate ayam tot babi ketjap: Ron stelde een rijsttafel met zijn favoriete Indonesische gerechten voor je samen.
Indo, Indisch, Indonesisch Makan Indonesia.
Je" bent Indisch? O, je bedoelt Indonesisch" De meeste Indos zal deze opmerking bekend voorkomen. Indos, mensen van gemengd Nederlands-Indonesische komaf, vormen een van de grootste etnische minderheidsgroepen van ons land. Tussen 1945 en 1965 kwamen circa 200.000 Indos naar Nederland, omdat er geen plaats meer voor hen was in het postkoloniale Indonesië. Toch blijken veel autochtone Nederlanders weinig te weten over Indos. In Nederland komen mensen vaak niet op het idee, dat iemand Indisch is. En als ze horen dat dat het geval is, zeggen ze vaak: O, Indonesisch. Men weet vaak niet wat het verschil is tussen Indisch en Indonesisch. Indische Nederlanders, ook wel afgekort tot Indisch" of Indische, zijn Nederlanders afkomstig uit de voormalige Nederlandse kolonie: Nederlands-Indië, het huidige Indonesië.
Kook jij indisch of indonesisch? Blandanesie.
Geplaatst in: makan/eten, reizen/bepergian Getagd: Babi kecap, indisch koken, indische keuken, indonesisch koken, indonesische keuken, Nasi Goreng, Nasi Kuning, Sayur Lodeh. bijna Alles over de Ramboetan. Rempeyek males katjang tanah Petjok. 2 gedachtes over Kook jij indisch of indonesisch? Hans van Burik zegt.:
Indisch en Indonesisch verzet in het Tropenmuseum.
Huizen van Verzet. Indisch en Indonesisch verzet in het Tropenmuseum. Over hulp aan onderduikers, theater en een dubbele moraal. Linnaeusstraat 2 ingang Tropenmuseum Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam. Verhalen over Indisch en Indonesisch verzet: voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.
De Aziatische rijsttafel: Indonesisch of toch Indisch? Culy.nl.
Home Inspiratie De Aziatische rijsttafel: Indonesisch of toch Indisch? Culy Inspiratie 13 sep 2014. De Aziatische rijsttafel: Indonesisch of toch Indisch? Voor een rijsttafel mag je ons altijd wakker maken. De geurende rijst, kruidige sauzen en het lekkerste gemarineerde vlees.

Contacteer ons